Izbira primerne motorne žage

Pred nakupom motorne žage, se je potrebno vprašati za kaj jo bomo sploh potrebovali oz. za kaj jo bomo uporabljali. V primeru, da jo bomo uporabljali za domačo uporabo, torej nekoliko manj zahtevna opravila, je verjetno smiselno, da se ne spuščamo v nakup najdražje opreme, ki jo tisti trenutek lahko najdete na trgu. Za vas smo pripravili tri blagovne znamke motorne žage, ki po kvaliteti sodijo v sam svetovni vrh.

Motorna žaga DCS460-45 Makita Makita

 

motorne žage Husqvarna 236Husqvarna

motorna žaga cs51eap hitachi tanakaHitachi

 

Nakup motorne žage je vsekakor opravilo, kateremu moramo nameniti kar precej naše pozornosti, saj govorimo o zneskih, ki niso zanemarljivi, tako, da je resnično pametno, da se pred nakupom dobro pozanimamo kaj bomo kupili. V kolikor boste motorno žago uporabljali vsakodnevno ali celo z njo opravljali vaš poklic, potem prav gotovo veste, kaj od motorne žage, ki jo nameravate kupiti tudi pričakujete.  Motorne žage se razlikujejo po velikosti, moči, teži pa tudi obliki, saj se za različna opravila uporablja različne motorne žage.  Pred nakupom motorne žage se je potrebno vprašati tudi za rezanje kakšnih dreves boste stroj uporabljali, bodisi gre za drevesa, ki imajo manjši premer, nekoliko bolj debela ali srednje debela drevesa ali pa govorimo o debelih ali pa celo zelo debelih drevesih, za katere boste potrebovali profesionalno opremo in tudi precej znanja, da ne pride do morebitnih težav ali celo poškodb, ki so v gozdarskih delovnih pogojih lahko smrtonosne.

Kot sem že omenil, morate vedeti zakaj boste motorne žage uporabljali. Bodisi gre to za hobi uporabo, poklicno oz. strokovno uporabo ali pa za opravljanje manjših del doma. Ko boste znali odgovoriti na to vprašanje, potem ste pripravljeni, da obiščete specializirano prodajalno, kjer vam bodo strokovnjaki s tega področja znali svetovati kaj je za vas najprimernejše in kaj v določenem trenutku lahko dobite na trgu.

V kolikor motorne žage nameravate uporabljati v slabših vremenskih pogojih, predvsem mrzlih dneh, potem je pametno, da kupite opremo, ki je primerna tudi za takšne razmere. Ob pogosti uporabi bo vaš stroj potrebno kar pogosto čistiti, saj boste s tem preprečili morebitne težave, ki lahko nastanejo zaradi slabega vzdrževanja. Sodobni stroji, ki naj bi se uporabljali predvsem v gozdarske namene imajo po sodobnih standardih vgrajene mehanizme, ki vas ščitijo pred morebitnimi poškodbami na delu, tako da se pred nakupom pozanimajte tudi glede tega, saj nekateri nekoliko otežujejo upravljanje v kolikor ne veste ravno kako delujejo. S temi napotki, ki ste jih lahko zgoraj prebrali bo nakup vašega novega stroja nekoliko lažji in verjetnost, da izberete pravilno žago se bodo z upoštevanjem naših nasvetov povečale.