Kakovostne motorne žage

Kakovostne motorne žageAli ste mogoče gozdarski tehnik ali samo amater? Ni pomembno ali ste amater ali tehnik, saj vsak potrebuje kakovostne motorne žage, ker je tudi varnost na prvem mestu.

Veliko se Vas sprašuje kakšne morajo biti motorne žage. Imeti morajo: zmanjševanje povratnega udarca, zavore na verigah, varnostni ročaj, varovalno verigo, proti-vibracijski sistem, stikalo izklop\vklop, izpuh, žagin meč/list, zadnji ročaj, sprednjo varovalo roke, zgornji ročaj in ušesni, ročni in očesni zaščitni simbol.

Različne motorne žage omogočajo podiranje dreves, obrezovanje dreves, kleščenje vej. Nekatere motorne žage pa tudi omogočajo žaganje ledu in betona. Motorne žage lahko delujejo na električno energijo ali pa na stisnjen bencin ali zrak. V zgodovini so za podiranje dreves in za razrezanje dreves uporabljali dolgo žago, ki sta jo morala upravljati dva človeka. Čas je tekel naprej in Andreas Stihel je razvil motorne žage, ki jo je upravljal lahko samo en človek. Motorne žage so narejene oz. sestavljene iz meče in motornega dela. Na meči je seveda veriga, ki se premika pri polnem plinu tudi do 80 km/h. Meča so lahko dolga do enega metra. Motor deluje pri polnem plinu tudi do 10.000 obratov. Pri uporabi motorne žage moramo biti pazljivi na več stvari. Motorne žage na bencin v zrak spuščajo veliko nevarnih plinov, ki so zdravju škodljivi. Zato je zelo priporočljivo da delamo v delovnem okolju, kjer je zelo zračno. Pri delovanju motorja nastane tudi močan hrup in je seveda priporočljivo da nosimo naglušnike, ker si lahko poškodujemo sluh.

Upamo da smo Vam povedali dovolj informacij o kakovostnih motornih žagah in da se boste odločili tudi za nakup.